söndag 26 maj 2013

TILL ALLA MAMMOR


Foto Linda Lomelino






































Idag firar vi bästa mammorna! Själv fick jag frukost på sängen med vacker äppelblom på brickan. Dagen bjöd på härligt väder och det blev en skön förmiddag i parken. Sedan raskt hem för att bygga altan, och då kom regnet... Så vi firade vidare med kanelbullar i stället.
Bilden ovan hittade jag på Linda Lomelinos blogg. Jag som älskar glass, blir såklart sugen på att köpa hennes nya bok, Linda Lomelinos Glass. Vackra bilder!

fredag 24 maj 2013

SNYGG CYKEL - BY BIKEID






Designa din egen cykel! Välj modell, färg på ram, däck, sadel mm... och vips, har du en cykel som passar just dig. Ett roligt och smart koncept från Bikeid. Vilken är din favoritfärg?

onsdag 22 maj 2013

KLIV IN. KLIV UT! - BY IKEA





Foton: IKEA


IKEA's har precis lanserat sin nya inspirationsbok Kliv in. Kliv ut! som är full av härliga idéer för utelivet. Man utlovar vackra bilder, fina dukningar och fina uteplatser. En bok som jag i alla fall bara måste inhandla vid nästa besök på det stora varuhuset. Veckans boktips.

måndag 20 maj 2013

SNYGGT UTE - BY GRANIT








Lite fina sommarnyheter från Granit, som passar i stor som liten trädgård.
I helgen kan vi förhoppningsvis inviga vår altan med en grillkväll. Oj, vad den är efterlängtad! Utemöbler är beställda och solstolar fyndades av maken redan förra året. Återstår bara att fixa en soffgrupp med lågt bord i ena hörnan och ett avlastningsbord för de kommande grillbufféerna, sedan är möblemanget ordnat. Fnular på en platsbyggd soffvariant, men vi får se vad det blir. Dags att gå ut och skruva reglar!

torsdag 16 maj 2013

GREYISH KITCHEN







Här är en lägenhet med den där perfekta grå tonen som jag bara älskar, lite varm och mjuk, men samtidigt elegant. Det platsbyggda köket och skåpet i badrummet har målats med en matt grå färg från från Farrow&Ball. Hittade hit via Emma.

måndag 13 maj 2013

BJÖRNBERGSVÄGEN 8













Det här fina huset är resultatet av dagens bostadssurf. Nybyggt och personligt. Två ledord som ju inte alltid går inte hand i hand. Men här har man lyckats få till en skön känsla tycker jag. Gillar betonggolvet som är genomgående i huset, köket med svarta luckor, de stora glaspartierna mot uteplatsen och uteduschen med nedsänkt badkar (som man så smått anar bakom skärmen vid husets högra gavel på bilden längst ned). Men lite skumt känns det när man blandat vinterbilder med vårbilder. Fler bilder hittar du här.


fredag 3 maj 2013

FINALLY - EN NY KÄLLARE


Foto Norm
Äntligen är det dags att dra igång renoveringen av källaren, tjoho. Som jag längtat! Tvättstugan ska få sig en rejäl makeover. Det målade kalla betonggolvet ryker puts väck, och ersätts av ett stengolv med skön golvvärme. Tanken är att rummet ska upplevas mer som ett schysst badrum än en trist tvättstuga. Den sedvanliga tvättbänken ersätts av en lång kommod med stenskiva och ett skålformat handfat. Tvättmaskin och torktumlare blir inbyggda bakom glasdörr, likaså bergvärmepanna och duschhörna. Ett gäng inbyggda vita garderober på rad löser förvaringen. Det blir putsade väggar och kakel endast i duschhörnan.
Ovan några av de tidiga inspobilderna. Men jag tror att färgskalan kommer att gå något mer mot en lite varmare sandstenston  á la gotländsk sandsten, än den kalla grå på golvet i bilderna.