lördag 30 mars 2013

HAPPY EASTER!


Foto via Länna Möbler

Önskar alla en glad påsk med dessa snygga muggar från Design Letters med typografi av Arne Jacobsen!





söndag 24 mars 2013

EASTER IS COMING UP



Bilder via Pinterest

Påsken is coming up. Påskpynt är inte riktigt min grej, jag och gula fjädrar kommer inte riktigt överens. Men det finns ju andra sätt att pynta på. Jag tar in lite ris, eller kanske ormhassel, och ställer i en vas i fönstret. Vita narcisser i krukor på entrétrappan. Några påskfjädrar får nog pryda busken vid grinden trots allt, men gula blir de inte. I år funderar jag på att pyssla lite med barnen. Kanske måla några ägg. Jag gillar idérna ovan.



lördag 23 mars 2013

GREV MAGNIAGATAN 15












Foton via Lagerlings

Morgonens frukostsurf ledde mig till den här fina lägenheten. Gillar den öppna planlösningen, där kök, matsal och vardagsrum samsas i ett och samma stora rum. Ett härligt rum att umgås i. Uppskattar även att man gjort köket nedtonat och diskret, lite mer som en möbel, när det nu blir ett blickfång från många håll. Fin tavelvägg i vardagsrummet och genomtänkt infälld belysning. Älskar dessutom sänglamporna, klassiska Foto från Zero. Fler bilder från lägenheten hittar ni här.


onsdag 20 mars 2013

PLAYROOM






























Har man gott om plats i barnrummet, eller kanske rent av ett lekrum, är det här en riktigt kul idé att inspireras av. En egen liten snickarverkstad i ett hörn. Inspon kommer från ägarna till Acne Jr (lägenheten låg ute till försäljning för något år sedan). Bilder via Family Living.

SUPERFRONT

Många är vi som på ett eller annat sätt pimpat en Ikea-möbel. Med ny klädsel till soffan, nya luckor till köket eller ett roligare handtag på byrån. För ett tag sedan lanserades nya företaget Superfront som tillverkar luckor, ben, handtag och toppskivor till Ikea's skåp. Så nu kan skåpen göras ännu mer personliga och lyxiga. Vad sägs om luckor med fina grafiska mönsterfräsningar, vackra kopparbeslag och toppskivor i bland annat marmor? Jag anar en succé... Spana in några av kostymerna nedan.





söndag 17 mars 2013

PAINT A TREE




Om jag hade haft en rejäl och slät vägg i dotterns rum hade jag målat ett stort, vackert träd där. Med färgglada löv, kanske en liten fågel. Med små knoppar på några av löven, där man kan hänga små, fina ting. Men nu har jag ingen stor vägg, utan snedtak och många små väggar. Så därför blir det en fin tapet i hennes alkov i stället. Men här kommer lite fin inspo till just ett sådant träd för den som är nyfiken!
Det finns massor av idéer för Es barnrum, som jag ska ta tag i när vi kommit hem igen! För mig bubblar de flesta idéer upp när jag, som nu, är avslappnad och ledig. Det är skönt med semester, men det ska bli kul att komma hem och fixa i huset när det blir dags också. Första bilden okänd källa, andra bilden via Wonderdeco. Skön söndag på er!



torsdag 14 mars 2013

PLUS & CUBE







De här nya, snygga sängkläderna från Normann Copenhagen får gärna flytta hem till oss och vår säng.

tisdag 12 mars 2013

STYLISH BY PELLA








En lägenhet helt i min smak, som är med i senaste numret av Residence. Älskar mötet mellan den gamla sekelskiftesvåningen, med fiskbensparkett, vackra snickerier och härlig rymd, och den moderna inredningen! Snyggt stylat av duktiga Pella Hedeby och fotat av Kristofer Johnsson. Hade gärna velat se kök och badrum också, men hittar tyvärr inga bilder av dessa på nätet.

måndag 11 mars 2013

BEACH LANTERN




Här har vi precis ätit en god middag på stranden, där vi suttit barfota med pudrig sand mellan tårna i sen skymning. Det är Thailand för mig! De enkla hyddorna har oftast den godaste maten.
Vårt hotell ligger precis vid stranden, och endast några palmer skiljer poolområde och restaurang från havet. Bland de svajande palmerna hänger ett gäng fina, tygklädda (och enorma) lyktor. Vackert dag som kväll...

söndag 10 mars 2013

IKEA NEWS








Jag hoppas att ni inte missat Ikeas nya kökslösning Metod. Härliga nyheter för oss som gillar Ikeas kök, men kanske inte alltid funnit det vi behöver för ett lyckat resultat. Den nya kökslösningen bygger på en mängd flexibla moduler. Med 20 olika stilar på luckor och lådfronter och inte mindre än 30 olika knoppar och handtag blir utbudet riktigt stort. Det kommer att finnas slimmade 1-metersluckor och snygga kuber till det moderna köket och smålådor som skapar rätt känsla i det lantliga köket. Goda möjligheter att skapa ett personligt Ikeakök framöver alltså! Börjar säljas på varuhusen i juni.

lördag 9 mars 2013

PROJEKT: NYBROGATAN 57

Snygga lägenheter i ett funkishus på Nybrogatan 57. Ett nytt projekt av Oscar Properties.







fredag 8 mars 2013

BLOGBREAK

En liten blogpaus har det blivit. För jag och familjen njuter av sol och salta bad på varmare breddgrader. Vi bor vid en härlig strand i Thailand. Helt underbart! Men nu finns blogger i min mobil, så kanske, kanske det blir någon post här framöver. Vi ses snart!