onsdag 30 januari 2013

YELLOW




Foton fr bland annat Ikea Livet Hemma.
Lite gult piggar upp under lite dystra, regniga, blöta dagar som dessa! 

måndag 28 januari 2013

FOR SALE: HOME OF FILIPPA K










Här bor Filippa K med familj. Men inte så länge till. Hennes totalrenoverade lägenhet på ynka 340 kvadratmeter är just nu till salu hos Skeppsholmen. Ett hem med lite sydländsk känsla. Bistrostuk med rutigt betongkakel på golvet och svarta köksluckor i köket. Lite lantligt franskt touche på vardagsrummet, som dessutom har en underbar öppen spis. Och ett rymligt master bedroom med badrum "en suite". Har du en sådär 25 miljoner över, ja, då kan våningen bli din!

fredag 25 januari 2013

FRIDAY INSPO: STYLISH HOME











Foto via


Bjuder idag på några bilder från ett superinspirerande hem. Snyggt och stylish, men med en härligt personlig känsla! I huset, som är byggt 1959, bor Sanna Fischer Nordström, som bland annat bloggar på Hannas Room. Här finns en massa fin inspo. Men favoriterna är hyllväggen i matsalen (som jag visade häromdagen), köket och elementskydden - skräddarsydda just för det här huset. Tokgillar! Bilderna hittade jag hos Lovleylife.

torsdag 24 januari 2013

PASTELLER


Foton Trendenser

Jag är ingen pastelltjej direkt. Håller mig helst till höstpaletten med orange, rött, grönt och brunt, i alla fall när det kommer till kläder. När det gäller inredning, så blir det mest vitt, grått, lite svart och inslag av trä. Följer egentligen inte trender, och gillar inte slit och släng, utan föredrar sådant som håller i längden. Jag vill omge med saker som jag verkligen gillar, oavsett trender. Men det är något vid den här tiden på året, en längtan efter vår, som gör att även jag faller lite för den rådande pastelltrenden. Så till den milda grad att jag smugit in lite mintgrönt/blek turkost i dotterns rum, bland det övriga vita, grå och svarta. Ovan några bilder från Ellos webbkampanj, snyggt stylat av Frida på Trendenser. Visst blir man lite sugen ändå? 

onsdag 23 januari 2013

INSPO: HYLLVÄGG

Foto via

Surfade in på snyggaste hyllväggen via Lovleylife. Just den här lösningen, såklart platsbyggd, kräver en hel del takhöjd för att intrycket ska bli så luftigt som på bilden. Extra snyggt blir det när både hyllplan, sideboard och väggen bakom (i det här fallet ser det ut att vara stora skivor bakom hyllplanen) målas i samma kulör. Riktigt fin mörkgrå ton på alltihopa också. Ner i inspo-mappen.
Här hemma är vår planerade platsbyggda bokhylla dock redan ritad. Det blir en något mer klassisk lösning, som jag tror passar bra i vårt 20-talshus. Väntar nu på offert från snickarna, och håller tummarna för att den faller oss på läppen så att vi kan köra igång!

måndag 21 januari 2013

BLOGLOVE: WEEKDAY CARNIVAL













En av mina bloggfavoriter med finaste inspirationen är finska Weekday Carnival . Här bjuder Riikka Kantinkoski på en hel del ögongodis från sitt egna hem, som hon inrett med en bas av svart och vitt, en blandning av sköna pasteller och ett gäng färgklickar. Stramt och enkelt, men alltid med en liten tvist och alltid snyggt stylat. Dagens bloggtips! 

SPRING COLORS


Pantones Fashion Color Report Spring 2013, släpptes ju redan tidigt i höstas. Men det är väl först nu man börjar känna sug efter något nytt, fräscht och vårligt. Pantones trendrapport är en riktig vitaminkick. 10 stycken rätt så klara och kalla färger med lite svärta. Visserligen riktar sig denna, som namnet antyder, främst till modebranschen. Men även inredningsbranschen brukar haka på dessa färgtrender, även om de kanske släpar efter i tiden något. Härligt med lite inspirerande vårfräschör, trots att vintern inte verkar ge med sig riktigt ännu...

lördag 19 januari 2013

CHAIRS







Jag har några hang ups. En är lampor (det finns så många fina), en är ramar (man kan inte ha för många) och så har jag en på stolar. Fina stolar. Svarta stolar. Vita stolar. Klassiska trästolar. Men det finns ju inte plats för hur många som helst där hemma. Här är några av mina favoritstolar.
Klassiska CH24 av Wegner håller i längden och är bara så snygg. Eames fining Eames Plastic Side Chair DSW med träben har vi här hemma runt matsalsbordet. About a Chair från Hay är det senaste tillskottet hos oss, perfekt vid arbetsplatsen. NAP är en ny favorit från Fritz Hansen.

onsdag 16 januari 2013

DESIGNERHOME








Foton via Mad & Bolig


Danskarna fortsätter inspirera. Här bor modedesignern Naja Munthe. Jag gillar järnfönstren som bryter av mot det för övrigt klassiska uttrycket i paradvåningen, den platsbyggda bokhyllan och det infällda badkaret som förlagts i en nisch lite avsides i badrummet. Här kan man njuta av ett bad lite mer ostört, och samtidigt känna sig väl omsluten. Ren avkoppling för mig.
Detta för osökt tankarna till vår egna renovering av det kombinerade badrummet/tvättstugan i källaren. Badkarets vara eller icke vara. Jag är badkarsälskare, men kanske får badkaret stå tillbaka denna gång, mot behovet av mer förvaring. Vi har ju trots allt ett stort badkar på ovanvåningen. Men samtidigt, är det inte väldigt praktiskt att låta barnen plaska runt lite medan man själv kör en tvätt eller stryker lite?

söndag 13 januari 2013

SHADES OF GREY










Foton via Per Jansson


En slö söndag med lite Hemnetsurfande resulterade i att jag fann denna coola våning med de rätta nyanserna av grått. Riktigt effektfullt blir det ihop med den välplanerade belysningen, som riktats mot väggarna i syfte att skapa vackra skuggeffekter eller framhäva utvalda möbler och tavlor. Genomtänkt och snyggt!